- 600 g vepřové panenky
- 4 lžíce strouhaného sýra
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- šťáva z ½ citrónu
- 0,5 dcl smetany
- 4 smetanové trojúhelníčky
- 1 dcl bílého vína
- 2 dcl hovězího vývaru
- 1 lžička provensálského koření
- pepř
- sůl
- 2 lžíce sádla
1. Maso polít citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Z mouky, sýra, vajec udělat těsto, osolit.
3. Smetanu rozmíchat se sýrem.
4. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, obalit v těstíčku, osmažit, na každé straně 3 minut.
5. Maso vyjmout, přidat bílé víno, zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
Příloha: dušená zelenina, vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.