Vytisknout

VEPŘOVÁ PANENKA V SÝROVÉM KABÁTKU

  • 600 g vepřové panenky
  • 4 lžíce strouhaného sýra
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • šťáva z ½ citrónu
  • 0,5 dcl smetany
  • 4 smetanové trojúhelníčky
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • 1 lžička provensálského koření
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sádla

1. Maso polít citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Z mouky, sýra, vajec udělat těsto, osolit.
3. Smetanu rozmíchat se sýrem.   
4. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, obalit v těstíčku, osmažit, na každé straně 3 minut.
5. Maso vyjmout, přidat bílé víno, zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
Příloha: dušená zelenina, vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.