Vytisknout

ŘÍZEK V SÝROVÉM ZÁVOJI S KAPIÍ

  • 4 vepřové řízky, naříznout kraje
  • 4 plátky eidamu nebo ementálu
  • 2 sterilizované kapie
  • šťáva z 1 citrónu
  • 0,5 dcl smetany
  • 4 smetanové trojúhelníčky
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • 1 lžička provensálského koření
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sádla

1. Maso polít citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Smetanu rozmíchat se sýrem.   
3. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, osmažit, na každé straně 5 minut.
4. Maso vyjmout, přidat kapie, osmažit, přidat bílé víno, zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
5. Přidat koření, maso, na maso položit plátky sýra, nechat roztavit.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.