- 4 vepřové řízky, naříznout kraje
- 4 plátky eidamu nebo ementálu
- 8 zelených oliv, podílně rozříznout
- šťáva z 1 citrónu
- 0,5 dcl smetany
- 4 smetanové trojúhelníčky
- 1 dcl bílého vína
- 2 dcl hovězího vývaru
- 1 lžíce krájené pažitky
- špetka majoránky
- 2 rajčata, oloupat, nakrájet na plátky
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
- 2 lžíce sádla
1. Maso polít citrónovou šťávou, osolit, opepřit, nechat hodinu ležet.
2. Smetanu rozmíchat se sýrem.
3. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, osmažit, na každé straně 5 minut.
4. Maso vyjmout, bílé víno zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
5. Přidat koření, rajčata, olivy, maso, na maso položit plátky sýra, nechat roztavit.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulamdské bílé, pozdní sběr.