Vytisknout

ŘÍZEK V SÝROVÉM ZÁVOJI

  • 4 vepřové řízky, naříznout kraje
  • 4 plátky eidamu nebo ementálu
  • 8 zelených oliv, podílně rozříznout
  • šťáva z 1 citrónu
  • 0,5 dcl smetany
  • 4 smetanové trojúhelníčky
  • 1 dcl bílého vína
  • 2 dcl hovězího vývaru
  • 1 lžíce krájené pažitky
  • špetka majoránky
  • 2 rajčata, oloupat, nakrájet na plátky
  • sádlo na smažení
  • pepř
  • sůl
  • 2 lžíce sádla

1. Maso polít citrónovou šťávou, osolit, opepřit, nechat hodinu ležet.
2. Smetanu rozmíchat se sýrem.   
3. Sádlo rozehřát na pánvi, maso osolit, opepřit, osmažit, na každé straně 5 minut.
4. Maso vyjmout, bílé víno zredukovat na polovinu, přidat vývar, směs smetany, promíchat.
5. Přidat koření, rajčata, olivy, maso, na maso položit plátky sýra, nechat roztavit.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulamdské bílé, pozdní sběr.