- 4 řízky krkovice, opepřit, osolit
- 3 cibule, nakrájet na kolečka
- 4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet
- 180 g anglické slaniny, nakrájet na proužky
- 3 dcl drůbežího vývaru
- 1 lžíce kvalitního protlaku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce medu
- ½ lžičky tymiánu
- 4 zrnka celého pepře
- pepř
- sůl
1. Do vývaru vmíchat protlak, hořčici, med, tymián, celý pepř, provařit.
2. Do zapékací misky nebo menšího pekáče vložit cibuli, přidat rajčata.
3. Na cibuli s rajčaty položit maso, přidat anglickou slaninu, přidat vývar.
4. Misku (pekáč) zakrýt, dát do trouby rozehřáté na 220°C, dusit 5 minut, teplotu snížit na 160°C, dusit 45 minut.
Příloha: bramborová kaše.
Víno: Neuburgské.