- 100 g tučné anglické slaniny, nakrájet
- 2 lžíce sádla
- 400 g vepřové kýty, nakrájet na kostičky
- 400 g hovězího hrudí, nakrájet na kostičky
- 400 g bílého čerstvého zelí, nakrájet na proužky
- 2 sterilované okurky
- 300 g čerstvých hub, nakrájet na silnější plátky
- 1 lžička cukru
- 2 cibule, nakrájet
- 2 stroužky česneku, nakrájet
- 1 bobkový list
- 1 lžička kmínu
- ½ lžičky tymiánu
- 4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet
- ¼ l bílého vína
- bílý pepř
- sůl
1. V hrnci rozpustit sádlo, přidat slaninu, cibuli, smažit, až cibule začne hnědnout.
2. Přidat maso, opepřit, osolit, osmažit, míchat.
3. Přidat víno, zredukovat na polovinu.
4. Přidat zelí, houby, bobkový list, kmín, tymián, rajčata, česnek, pokud je potřeba, tak hovězí vývar.
5. Dusit 1 hodinu, nebo 25 minut v tlakovém hrnci, dochutit pepřem a solí.