Vytisknout

KRÁLÍK RAKOVNICKÉHO ZAHRÁDKÁŘE

  • 1 mladý králík
  • 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 4 stroužky česneku
  • 6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • 1 dcl bílého vína
  • 4 zrnka celého pepře
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • ½ lžičky provensálského koření
  • 2 lžíce drobně krájené zelené petržele
  • pepř
  • sůl

1. Králíka naporcovat na menší díly, dát do kastrolu, polít citrónovou šťávou, nechat 4 hodiny ležet.
2. Přidat máslo, olej, maso osolit a zprudka osmažit, přidat česnek, míchat.
3. Podlít vínem, zredukovat.
4. Přidat rajčata, celý pepř, rozmarýn, provensálské koření, zelený pepř. Dusit v tlakovém hrnci cca 40 minut.
5. Ochutit pepřem, solí.
Podávat: s bílým chlebem a hlávkovým salátem.
Víno: Tramín.