- 1 mladý králík
- 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- šťáva ze 2 citrónů
- 4 stroužky česneku
- 6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 1 dcl bílého vína
- 4 zrnka celého pepře
- ½ lžičky rozmarýnu
- ½ lžičky provensálského koření
- 2 lžíce drobně krájené zelené petržele
- pepř
- sůl
1. Králíka naporcovat na menší díly, dát do kastrolu, polít citrónovou šťávou, nechat 4 hodiny ležet.
2. Přidat máslo, olej, maso osolit a zprudka osmažit, přidat česnek, míchat.
3. Podlít vínem, zredukovat.
4. Přidat rajčata, celý pepř, rozmarýn, provensálské koření, zelený pepř. Dusit v tlakovém hrnci cca 40 minut.
5. Ochutit pepřem, solí.
Podávat: s bílým chlebem a hlávkovým salátem.
Víno: Tramín.