Vytisknout

SKOPOVÉ MASO NA PAPRICE

1 kg skopové plece
4 dcl hovězího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet
10 dkg špeku, drobně nakrájet
½ lžíce sádla
½ lžíce hladké mouky
1 lžíce kvalitního rajského protlaku
3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu
½ lžičky mleté papriky
3 dcl kysané smetany
pepř
sůl

Maso nakrájet na kostky 2,5 cm, opepřit, osolit.
V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, rozehřát špek, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat maso, mletou papriku, míchat, až se vydusí šťáva, přidat mouku, promíchat, přidat rajský protlak, promíchat, přidat rajčata, přidat vývar, promíchat, dusit 30 minut.
Maso vyndat na talíř, šťávu rozmixovat, scedit a prolisovat do většího kastrolu, dochutit pepřem, solí, krátce provařit.
Omáčku sundat z plotny, vmíchat smetanu. Maso vložit do omáčky.
Příloha: kynuté knedlíky, noky.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.