- 500 g hovězího předního, nakrájet na ploché kousky 3 x 0,5 cm, osolit, opepřit
- 130 g uzené debrecínské klobásy, oloupat, nakrájet na tenká kolečka
- 50 g špeku, nakrájet na tenké proužky
- 2 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 větší rajče, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na proužky
- 1 větší zelená paprika, nakrájet na proužky
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 stroužky česneku, rozmačkat
- 3 dcl hovězího vývaru
- 1 lžička sladké mleté papriky
- pepř
- sůl
1. V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, přidat slaninu, cibuli, smažit, až cibule začne mírně hnědnout, přidat 1 dcl vývaru, rajský protlak, vařit 3 minuty.
2. Přidat maso, dolít vývar, zakrýt tlakový hrnec, dusit 25 minut.
3. Na pánvi rozpustit trochu sádla, přidat debrecínskou klobásu, zelenou papriku, krátce osmažit, přidat rajče, krátce podusit.
4. Směs s debrecínskou klobásou vmíchat k dušenému masu a ještě 5 minut provařit.
Příloha: vařené brambory, rýže.
Víno: Svatovavřinecké.