- 600 g nízkého roštěnce, nakrájet na plátky vysoké 2,5 cm, okraje plátků naříznout, aby se plátky nekroutily
- 3 lžíce sádla na smažení
Marináda
- 2 lžíce červeného octa
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky drceného česneku
- 1 lžička cuminu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky zázvoru
- ½ lžičky čerstvě mletého pepře
- ½ hrnku mede
- ½ hrnku olivového oleje
Kuskus
- 2 hrnky vody
- 1/3 hrnku marinády na maso
- 1 hrnek černých vařených fazolí z konzervy
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- 350 g kuskusu
1. Připravit marinádu: smíchat ocet, citrónovou šťávu, přidat koření a promíchat, přidat med a olej a znovu smíchat.
2. 1/3 hrnku marinády dát stranou pro kuskus.
3. Maso naložit do marinády 1 – 12 hodin.
4. V pánvi rozpustit sádlo, vložit plátky masa, osmažit na každé straně 6 minut.
Kuskus
1. Ve velkém hrnci smíchat vodu se zbytkem marinády, fazolemi, rajčata a petržel a přivést k varu dát kuskus a dusit 5 minut.
Víno: Merlot; Svatovavřinecké.