Vytisknout

HOVĚZÍ S MEDEM A PÁLIVÝM MEDOVÝM KUSKUSEM

  • 600 g nízkého roštěnce, nakrájet na plátky vysoké 2,5 cm, okraje plátků naříznout, aby se plátky nekroutily
  • 3 lžíce sádla na smažení

Marináda

  • 2 lžíce červeného octa 
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky drceného česneku
  • 1 lžička cuminu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky zázvoru
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • ½ hrnku mede
  • ½ hrnku olivového oleje

Kuskus

  • 2 hrnky vody
  • 1/3 hrnku marinády na maso
  • 1 hrnek černých vařených fazolí z konzervy
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • 1 petržel, drobně nakrájet
  • 350 g kuskusu

1. Připravit marinádu: smíchat ocet, citrónovou šťávu, přidat koření a promíchat, přidat med a olej a znovu smíchat.
2. 1/3 hrnku marinády dát stranou pro kuskus.
3. Maso naložit do marinády 1 – 12 hodin.
4. V pánvi rozpustit sádlo, vložit plátky masa, osmažit na každé straně 6 minut.

Kuskus
1. Ve velkém hrnci smíchat vodu se zbytkem marinády, fazolemi, rajčata a petržel a přivést k varu dát kuskus a dusit 5 minut.
Víno: Merlot; Svatovavřinecké.