- 750 g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
- 30 g sardelové pasty
- pepř
- 50 g hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- 100 g cibule, drobně nakrájet
- 3 dl vývaru
- 250 g zakysané smetany
- 150 g sladkokyselých okurek
- pepř
- sůl
1. Roštěnky, potřít sardelovou pastou, opepřit, poprášit hladkou moukou.
2. V tlakovém hrnci rozpustit sádlo, osmažit maso, podlít vývarem, dusit 25 minut.
3. Měkké roštěnky vyjmout, do výpeku přidat cibuli, osmahnout, podlít vývarem nebo vodou a chvíli provařit.
4. Zalít kysanou smetanou, promíchat. Přidat nakrájené okurky.
Příloha: opečené brambory.
Víno: Frankovka, pozdní sběr.