Vytisknout

ŠVÝCARSKÁ ROŠTĚNÁ

  • 750 g roštěnce nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
  • 2 lžíce sádla na smažení
  • 3 dcl hovězího vývaru
  • 350 g broskvového kompotu
  • 120 g plátkového sýra
  • strouhaná citrónová kůra z 1 citrónu
  • bobkový list
  • 4 zrnka celého pepře
  • 1 malá mrkev
  • 1 menší petržel
  • provensálské koření
  • citrónová šťáva z jednoho citrónu
  • pepř
  • sůl

1. Maso opepřit, osolit, potřít olejem a nechat asi 2 hodiny uležet.
2. V tlakovém hrnci rozpustit 1 lžíci sádla, osmažit maso, podlít vývarem, přidat mrkev, petržel, bobkový list, celý pepř, dusit 30 minut, maso vyjmout, šťávu scedit.
3. Na plotně v pekáči rozpustit 1 lžíci sádla, přidat maso.
4. Maso pokapat citrónovou šťávou, posypat citrónovou kůrou, provensálským kořením.
5. Na každou roštěnku položit polovinu broskve, překrýt plátkem sýra, krátce zapéct v troubě rozehřáté na 220°C, ihned podávat.
Příloha: hranolky, rýže.
Víno: Modrý Portugal; Zweigeltrebe, pozdní sběr.