750 g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
1 lžíce sádla
1 lžíce másla
4 dcl hovězího vývaru
4 vejce
100 g tvrdého sýru, hrubě nastrouhat
60 g drobně strouhaného křenu
5 kuliček celého pepře
1 bobkový list
2 lžíce drobně krájené zelené petržele
2 lžíce hladké mouky, krátce opražit
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit, obalit v mouce.
V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, maso osmažit po obou stranách, podlít vývarem, přidat koření, dusit 25 minut.
Na pánvi na másle připravit míchaná vejce, podle potřeby osolit. Tuto směs dát na maso, posypat strouhaným křenem a nasekanou petrželkou.
Příloha: krokety.
Prezentace: na polvinu talíře poožit roštěnku, na roštěnku položit porci vajec, posypat sýrem a křenem, na druhou polovinu talíře položit porci kroket, maso podlít šťávou.
Víno: Svatovavřinecké.