- 750g roštěnce (nebo hovězí zadní), nakrájet na plátky 2,5 cm vysoké, na krajích naříznout, maso nenaklepávat
- 8 velkých žampiónů nebo jiných hub, nakrájet na silné plátky
- (sušené houby namočit na 1 hodinu do vody, slít, vodu požít do vývaru)
- 0,7 l vývaru A
- sádlo
- 1 velká cibule, drobně nakrájet
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- Jíška
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 0,3 hovězího vývaru
1. V kastrole rozpustit sádlo, maso opepřit, prudce osmažit, 1 minuta z každé strany, maso dát do misky, pustí šťávu.
2. Do výpeku dát mouku, smažit 30 vteřin, zředit vývarem, vařit.
3. V tlakovém hrnci rozpustit sádlo přidat cibuli, osmažit, až téměř zhnědne, přidat houby, kmín, maso se šťávou z masa, vodu z namočených hub (pokud byly), jíšku.
4. Dusit 30 minut.
Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, rýže.
Víno: Frankovka, pozdní sběr; Svatovavřinecké.