Vytisknout

ROŠTĚNKY PLNĚNÉ LEČEM

4 plátky z vysokého roštěnce, naříznout na krajích, naklepat, opepřit, osolit, mírně pokapat rostlinným oleje (ne olivový olej), dát do hlubokého talíře
100 g anglické slaniny, nakrájet na kostičky
0,4 l hovězího vývaru
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce hladké mouky, krátce opražit
2 lžíce sádla
2 vejce
4 cibule, drobně nakrájet
4 papriky, drobně nakrájet
3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 lžičky mleté papriky
4 zrnka celého pepře
pepř
sůl

Na pánvi rozehřát ½ lžíce sádla, přidat anglickou slaninu, smažit 1 minutu.
Přidat 2 nakrájené cibule, smažit 2 minuty, přidat 2 nakrájené papriky, smažit 2 minuty.
Přidat vejce, míchat do ztuhnutí, nechat vychladnout.
Plátky roštěné naplnit směsí zeleniny a vajec, zabalit, převázat.
V pánvi rozehřát ½ lžíce sádla přidat zabalené roštěnky, opéct ze všech stran, vyndat na talíř.
V kastrolu rozehřát 1 lžíci sádla, přidat 2 cibule, smažit 2 minuty, přidat papriky, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat mouku, 1 minutu míchat, rajčata, mletou papriku, promíchat, přidat vývar, 5 minut dusit, rozmixovat.
Přidat plněné roštěnky, celý pepř, dusit, až maso změkne (v tlakovém hrnci za 25 minut).
Příloha: vařená rýže.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.
Volba vína je možná překvapivá, možná by byl očekáván Zweigeltrebe, ale v omáčce je smetana, proto Rulandské šedé.