Vytisknout

VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO

1 kg hovězího zadního
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1/8 celere, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
2 bobkové listy
celý pepř
sůl

Maso vložit do vroucí vody, vařit nízkým varem.
Sbírat pěnu, pak přidat koření, vařit 1 hodinu, přidat zeleninu, vařit, až je maso měkké.
Vyndat maso do cedníku, nechat okapat.
Ještě teplé maso osolit, posypat moukou.
Na pánvi rozehřát máslo, maso osmažit ze všech stran.
Takto připravené maso je vhodné k rajské omáčce, koprové omáčce, okurkové omáčce s houskovým knedlíkem.
Scezený vývar využít na přípravu omáček.