Vytisknout

TYROLSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY

  • 750g svíčkové, nakrájet na plátky (2 řezy na porci)

(Pokud použita roštěná nebo hovězí zadní, pak maso na pánvi osmažit, dát do tlakového hrnce, přidat
drobně krájenou cibuli, celý pepř, podlít přiměřeně vývarem, dusit 25 minut.)

  • lžíce sádla
  • 20g másla
  • 20g hladké mouky, prosát
  • 2 dl vývaru
  • 20g másla
  • 200g žampionů, oloupat, nakrájet
  • 250g zakysané smetany
  • pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva

1. Maso opepřit, na každé straně opéct 3 minuty, dát na ohřáté talíře, mírně osolit.
2. Na pánev do výpeku přidat máslo, rozpustit, přidat moukou, udělat jíšku, zalít vývarem, 20 minut povařit, případně ředit dalším vývarem.
3. Kastrole rozehřát máslo, přidat žampióny, osmažit, podusit.
4. Na pánev přidat žampiony, zalít kysanou smetanou, promíchat, dochutit solí, citrónovou šťávou a přelít přes jednotlivé porce.
Příloha: rýže nebo těstoviny.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.