Vytisknout

CARPACCIO od r. 1950

  • 300 g svíčkové
  • hrst bazalky, drobně nakrájet
  • 1 lžíce tymiánu, drobně nakrájet
  • 1 lžíce šalvěje, drobně nakrájet
  • 1 lžíce rozmarýnu, drobně nakrájet
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • 1 červená řepa
  • 75g sýr pecorino
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • šťáva z ½ pomeranče

1. Maso potřít hořčicí, opepřit, osolit, posypat kořením, nechat do druhého dne v ledničce.
2. Na pánvi rozpálit máslo, rychle osmažit maso ze všech stran, dát na talíř.
3. Maso přitlačit na talíř a poválet, aby se do masa vtlačilo koření.
4. Po vychladnutí maso zabalit do alobalu, dát na ½ hodiny do mrazáku ztuhnout.
5. Škrabkou na brambory nařezat lupínky z červené řepy, dát je do misky, přelít citrónovou šťávou a olivovým olejem.
6. Maso nakrájet na co nejtenčí plátky, dát je na talíř.
7. Na maso dát plátky řepy, posypat sýrem, polít šťávou z pomeranče.
Víno: André.