Vytisknout

HAMBURSKÁ PEČENĚ

1 kg telecí kýty
10 špeku
10 dkg uzeného
2 lžíce másla
1 mrkev, hrubě nakrájet
1 petržele, hrubě nakrájet
1/4  celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
2 stroužky česneku
pepř
sůl

Mořidlo
1,25 l vody
1 dcl octa
1 cibule, drobně nakrájet
2 hřebíčky
5 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
1 bobkový list
Přivést k varu, nechat vychladnout.

Maso bohatě protáhnout špekem a uzeným masem.
Dát do menšího hrnce, zalít mořidlem, aby maso bylo celé ponořené. Dát na 3 dny do ledničky.
Maso vyjmout, opepřit, osolit, mořidlo ohřát.
Do pekáče dát lžíci másla, mrkev, petržel, celer, celý pepř, česnek, přidat maso, podlít mořidlem, dát péct do trouby rozehřáté na 180°C. Péct 1,5 hodiny. V polovině pečení obrátit, občas podlévat horkým mořidlem.
Maso vyjmout, dát na talíř, přikrýt alobalem, nechat 10 minut, pak nakrájet na plátky.
Šťávu scedit do kastrolu, prohřát, dochutit pepřem a solí, sundat z plotny, vmíchat 1 lžíci másla.
Příloha: šťouchané brambory, bramborové noky, vařená rýže.
Víno: Müller Thurgau, kabinet.