Vytisknout

RAKOVNICKÉ HOVĚZÍ PLÁTKY

  • 600 g hovězího zadního, nakrájet na plátky
  • 4 dcl hovězího vývaru
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 1 stroužek česneku, rozmačkat
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce kečupu
  • šalvěj
  • chilli
  • sádlo na smažení
  • olej na naložení
  • pepř
  • sůl

1. Maso posypat opepřit, polít citrónovou šťávou.
2. V míse smíchat hořčici, kečup, chilli, česnek, cibuli, šalvěj.
3. Maso přidat do směsi, promíchat, maso urovnat, přelít olejem, dát na noc do ledničky.
4. Připravit zeleninový základ

  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 1 malá mrkev, drobně nakrájet
  • 1 petržel, drobně nakrájet
  • kus celere, drobně nakrájet
  • 4 zrnka celého pepř
  • 1 bobkový list
  • ½ lžičky šalvěje
  • ½ lžičky tymiánu
  • 1 dcl červeného vína
  • hovězí vývar na podlití

1. V tlakovém hrnci rozehřát sádlo, osmažit kořenovou zeleninu, cibuli, přidat koření, přidat víno, zredukovat na 1/3.
2. Přidat maso, vývar, dusit 30 minut.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, šťouchané brambory, rýže.
Víno: Cabernet Sauvignon.