- 700g hovězích plátků z kýty
- 4 cibule, drobně nakrájet
- 4 zrnka nového koření
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- kelímek zakysané smetany
- sádlo
- pepř
- sůl
1. Hovězí plátky naklepat, opepřit a osolit.
2. V tlakovém hrnci rozpustit sálo, přidat cibuli, osmažit, přidat plátky masa a osmažit po obou stranách, zalít vařící vodou, přidat nové koření, vmíchat hořčici a dusit v tlakovém hrnci asi 30 minut.
3. Měkké maso vyjmout a dát na talíř.
4. V kastrole rozehřát trochu sádla, osmahnout na něm mouku, zředit studenou vodou a přidat procezený vývar z tlakového hrnce. Vmíchat zakysanou smetanu, promíchat a provařit.
5. Přidat maso i se šťávou, které pustilo, prohřát, dochutit pepřem a solí.
Příloha: houskové knedlíky, bramborové knedlíky.
Víno: Merlot.