- 1 kg nízkého roštěnce, opepřit, nesolit
Marináda
- 1 dcl oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce citrónové šťávy
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- 1 lžička provensálského koření
Na nádivku:
- 2 hrnky čerstvé strouhanky
- ½ hrnku strouhaného parmezánu
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 lžíce petrželky
- 1 stroužek česneku, rozmačkat
- 1 vejce, rozšlehat
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky pepře
1. Do masa vyříznout přiměřenou kapsu, dát do kastrolu a zalít marinádou, marinovat nejméně 6 hodin. Nejlépe 1 den.
2. Maso naplnit nádivkou, zajistit.
3. Maso potřít marinádou dát do trouby, péct 1 hodinu a 20 minut při 180°C, občas potírat marinádou.
Po upečení krájet.
Víno: Cabernet Sauvignon.