Vytisknout

PLNĚNÁ ROŠTĚNKA

  • 1 kg nízkého roštěnce, opepřit, nesolit

Marináda

  • 1 dcl oleje
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • ¼  lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku, rozdrtit
  • 1 lžička provensálského koření

Na nádivku:

  • 2 hrnky čerstvé strouhanky
  • ½ hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 2 lžíce petrželky
  • 1 stroužek česneku, rozmačkat
  • 1 vejce, rozšlehat
  • ½ lžičky soli
  • ¼  lžičky pepře

1. Do masa vyříznout přiměřenou kapsu, dát do kastrolu a zalít marinádou, marinovat nejméně 6 hodin. Nejlépe 1 den.
2. Maso naplnit nádivkou, zajistit.
3. Maso potřít marinádou dát do trouby, péct 1 hodinu a 20 minut při 180°C, občas potírat marinádou.
Po upečení krájet.
Víno: Cabernet Sauvignon.