Vytisknout

KREVETY S ČESNEKEM

Krevety patří k mimořádným lahůdkám. Jejich úprava je nekomplikovaná a rychlá a vždy chutnají. Jen minimální počet ingrediencí dá vyniknout jejich přirozené a lahodné chuti.

  • 12 velkých krevet, oloupat, očistit, nechat ocas, nebo ½ kg malých loupaných
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička drobně nakrájené petržele
  • segmenty citrónu

Na pánvi rozehřát máslo, přidat olej, po částech osmažit krevety spolu s česnekem, cca 4 minuty každou várku, osolit.
Prezentace: na talíři posypat petrželí, přidat segmenty citrónu.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.