Vytisknout

MUŠLE SVATÉHO JAKUBA

Hřebenatka svatojakubská
Mušle lze koupit buď v lastuře (ty mají oranžovou a bílou část, oranžovou část je pak třeba odstranit), nebo vykuchané v rybárnách nebo větších obchodech.

  • 6 ks hřebenatek
  • 150 g zelených fazolek
  • 8 cherry rajčat, rozpůlit
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce másla na osmažení mušlí
  • 200 g másla
  • olivový olej
  • bílý pepř
  • sůl

1. Mušle trochu osolit.
2. Na pánvi rozpustit máslo, mušle zprudka osmažit, ale nechat nepropečené, aby byly šťavnaté, mušle vyndat.
3. Do výpeku po mušlích přidat fazolky, rajčata osmažit, přidat pepř, sůl.
4. Omáčka: přepustit máslo, přidat citrónovou šťávu, promíchat.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.