Vytisknout

MARINOVANÁ RYBA (losos s kůží, tolstolobik, pstruh)

  • pstruh, podélně rozpůlit, losos, tolstolobik nakrájet na řízky 350 g s kůží
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžičky kopru

Rybu obalit ve shora uvedených položkách tak, jak jdou za sebou, dát na 24 hodin do ledničky.

Omáčka

  • 2 lžičky pažitky, drobně nakrájet
  • 2 lžičky čerstvého kopru, drobně nakrájet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka pepře

Všechno smíchat.
Příloha: bílé mírně osmažené pečivo, plátky rajčat, kousky salátové okurky.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr; Frankovka, růžové.