Vytisknout

CHOBOTNICE S PIKANTNÍ RAJČATOVOU OMÁČKOU

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 2 čerstvé chilli papričky, dobně nakrájet
  • 400g malých chobotnic, očistit, nakrájet na kousky
  • 5 lžic bílého vína
  • 1 lžička bílého vína
  • 5 rajčat, oloupat, drobně nakrájet
  • 10 lístků bazalky
  • 4 plátky bílého toustového chleba, osmažit.

1. V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat chilli, česnek, 1 minutu smažit, nepřipálit.
2. Přidat chobotnice, smažit několik minut, až zbělají, míchat.
3. Přidat víno, zredukovat, přidat rajčata, dusit 5 minut, přidat pepř, sůl, bazalku, dusit 3 minuty.
Příloha: bílé pečivo.