- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 2 čerstvé chilli papričky, dobně nakrájet
- 400g malých chobotnic, očistit, nakrájet na kousky
- 5 lžic bílého vína
- 1 lžička bílého vína
- 5 rajčat, oloupat, drobně nakrájet
- 10 lístků bazalky
- 4 plátky bílého toustového chleba, osmažit.
1. V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat chilli, česnek, 1 minutu smažit, nepřipálit.
2. Přidat chobotnice, smažit několik minut, až zbělají, míchat.
3. Přidat víno, zredukovat, přidat rajčata, dusit 5 minut, přidat pepř, sůl, bazalku, dusit 3 minuty.
Příloha: bílé pečivo.