Vytisknout

KREVETY NA MÁSLE

  • 40 krevet, bez skořápek
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 1 vařená mrkev, nakrájet na malé kostky
  • 1 vařená cuketa, nakrájet na malé kostky
  • 1 vařená vodnice, nakrájet na malé kostky
  • 60 g másla
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 1 lžička kopru
  • 120 ml šlehačky
  • 4 dcl kuřecího vývaru
  • pepř
  • sůl

1. Krevety osolit a opepřit.
2. V kastrole rozpustit máslo, přidat krevety, smažit až trochu zhnědnou z každé strany.
3. Vyndat krevety, do kastrolu přidat cibuli a na mírném ohni nechat měknout.
4. Přidat víno, zredukovat.
5. Přidat vývar a šlehačku, provařit.
6. Přidat zeleninu a kopr, provařit.
Prezentace: omáčku přelít přes porce krevet.
Příloha: vařená rýže, bílé pečivo.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.