- 40 krevet, bez skořápek
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 vařená mrkev, nakrájet na malé kostky
- 1 vařená cuketa, nakrájet na malé kostky
- 1 vařená vodnice, nakrájet na malé kostky
- 60 g másla
- 2 dcl suchého bílého vína
- 1 lžička kopru
- 120 ml šlehačky
- 4 dcl kuřecího vývaru
- pepř
- sůl
1. Krevety osolit a opepřit.
2. V kastrole rozpustit máslo, přidat krevety, smažit až trochu zhnědnou z každé strany.
3. Vyndat krevety, do kastrolu přidat cibuli a na mírném ohni nechat měknout.
4. Přidat víno, zredukovat.
5. Přidat vývar a šlehačku, provařit.
6. Přidat zeleninu a kopr, provařit.
Prezentace: omáčku přelít přes porce krevet.
Příloha: vařená rýže, bílé pečivo.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.