Vytisknout

KREVETY V OMÁČCE

  • 300 g krevet
  • 2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
  • 1 feferonka, nakrájet na kolečka
  • ½  lžičky tymiánu
  • ½ lžičky provensálského koření
  • 4 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce másla
  • 300 g rajčat, oloupat
  • pepř
  • sůl

1. Krevety omýt a vyloupat z krunýřů
2. V kastrole rozehřát olej a máslo, na mírném ohni osmahnout česnek, feferonku.
3. Přidat tymián, přidat krevety, smažit 3 minuty, míchat.
4. Osmažené krevety vyjmout.
5. Do kastrolu přidat rajčata, provensálské koření a dusit asi 10 minut, osolit, opepřit.
6. Vmíchat krevety.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.