Vytisknout

LOSOS S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU

  • 4 lžíce rybí omáčky (ústřicové)
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 4 pálivé papričky, drobně nakrájet
  • 600 g filetů lososa
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájet na tenká kolečka, propláchnout
  • 1 velké rajče, oloupat, nakrájet
  • 1 hrnek čerstvé bazalky
  • 1 salát

1. Smíchat rybí omáčku, citrónovou šťávu, cukr, chilli a nechat ležet.
2. Potřít lososa olivovým olejem a při 200°C péci 20 minut, pak nechat vychladnout.
3. Roztrhat lososa na větší kousky, dát do mísy, přidat cibuli, rajče, bazalku, přelít dresinkem a promíchat.
4. Směs dát na listy salátu, hned podávat.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr.
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}