Vytisknout

LOSOS (PSTRUH) S KŘENEM A MEDEM

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvého kopru a petržele, nebo 2 lžičky sušeného
  • 4 lžičky křenu
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • ½ kg lososa
  • pepř
  • sůl

1. Alobal potřít máslem, posypat pepřem, posolit.
2. Smíchat med, koření, křen, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
3. Nakrájet lososa napříč na plátky tlusté necelý 1 cm.
4. Maso promíchat se směsí, dát na alobal, ten zavřít a dát grilovat 10 cm od zdroje tepla, nebo do pekáče a v předehřáté trobě péct při 180°C 10 minut.
Víno: Müller Thurgau, kabinet.