- 1 kg lososa s kůží
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 stroužky česneku, rozdrtit
- ¼ lžičky mletého pepře
- 2 lžíce cibule, drobně nakrájet
- 1 lžíce sezamového oleje
- 12 lžic dlouhozrnné rýže
- 1 lžička sušeného kopru
1. Smíchat olivový olej, ocet, sójovou omáčku, cukr, česnek, pepř, cibuli a sezamový olej.
2. Naříznout na několika místech kůži lososa, dát maso do pekáče, přelít směsí a nechat nejméně 2 hodiny.
3. Uvařit rýži jako na rizoto s dobře vmíchaným koprem.
4. Předehřát troubu na 175°C a péci lososa a 30 minut.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr.