Vytisknout

ASIJSKÝ LOSOS

  • 1 kg lososa s kůží
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 2 stroužky česneku, rozdrtit
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce cibule, drobně nakrájet
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 12 lžic dlouhozrnné rýže
  • 1 lžička sušeného kopru

1. Smíchat olivový olej, ocet, sójovou omáčku, cukr, česnek, pepř, cibuli a sezamový olej. 
2. Naříznout na několika místech kůži lososa, dát maso do pekáče, přelít směsí a nechat nejméně 2 hodiny.
3. Uvařit rýži jako na rizoto s dobře vmíchaným koprem.
4. Předehřát troubu na 175°C a péci lososa a 30 minut.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr.