Vytisknout

LOSOS S BRUSINKOVOU – HOŘČICOVOU OMÁČKOU

  • olej
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 2½  kg filetů z lososa s kůží
  • 1/3 hrnku brusinkového džemu
  • 2 lžíce cibule, drobně nakrájet
  • 2 lžíce červeného vinného octa

1. Předehřát troubu na 230°C.
2. Smíchat olej a hořčici.
3. Osolit a opepřit lososa.
4. Dát do pekáče papír na pečení, potřít ho olejem, položit na něj lososa kůží dolů a potřít směsí oleje a hořčice (2 lžíce) a péci rybu asi 14 minut.
5. Do zbylé směsi hořčice a oleje vmíchat brusinky, cibuli, ocet, sůl, pepř. Přelít přes lososa a nechat péci ještě 30 vteřin.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr; Frankovka růžové.