- olej
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 2½ kg filetů z lososa s kůží
- 1/3 hrnku brusinkového džemu
- 2 lžíce cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce červeného vinného octa
1. Předehřát troubu na 230°C.
2. Smíchat olej a hořčici.
3. Osolit a opepřit lososa.
4. Dát do pekáče papír na pečení, potřít ho olejem, položit na něj lososa kůží dolů a potřít směsí oleje a hořčice (2 lžíce) a péci rybu asi 14 minut.
5. Do zbylé směsi hořčice a oleje vmíchat brusinky, cibuli, ocet, sůl, pepř. Přelít přes lososa a nechat péci ještě 30 vteřin.
Víno: Zweigeltrebe růžové, pozdní sběr; Frankovka růžové.