- 1 zaječí předek, vykostit, maso nakrájet na menší kousky, osolit, opepřit.
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 4 dcl hovězího vývaru
- 2 rajčata, oloupat, drobně nakrájet
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 1 hrnek sušených hub, na 1 hodinu namočit do vody
- 5 zrnek pepře
- 4 zrnka nového koření
- 1 malý bobkový list
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 šlehačka
- ½ květáku, uvařit v osolené vodě, rozebrat
- 4 lžíce sterilovaného hrášku
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozpustit máslo, osmažit cibuli, přidat maso, osmažit ze všech stran, maso vyjmout.
2. Přidat papriku, promíchat, přidat vývar, trochu vody z namočených hub a všechny položky mimo šlehačky, květáku a hrášku, provařit, přidat maso, dusit do měkka, míchat, podle potřeby přidat vývar.
3. Do hotového pokrmu přidat květák a hrášek.
Příloha: bramborové noky, rýže.
Víno: Modrý Portugal.