Vytisknout

ZAJEČÍ RAGÚ

  • 1 zaječí předek, vykostit, maso nakrájet na menší kousky, osolit, opepřit.
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 4 dcl hovězího vývaru
  • 2 rajčata, oloupat, drobně nakrájet
  • 1 lžička rajčatového protlaku  
  • 1 hrnek sušených hub, na 1 hodinu namočit do vody
  • 5 zrnek pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • 1 malý bobkový list
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 šlehačka
  • ½ květáku, uvařit v osolené vodě, rozebrat
  • 4 lžíce sterilovaného hrášku
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozpustit máslo, osmažit cibuli, přidat maso, osmažit ze všech stran, maso vyjmout.
2. Přidat papriku, promíchat, přidat vývar, trochu vody z namočených hub a všechny položky mimo šlehačky,  květáku a hrášku, provařit, přidat maso, dusit do měkka, míchat, podle potřeby přidat vývar.
3. Do hotového pokrmu přidat květák a hrášek.
Příloha: bramborové noky, rýže.
Víno: Modrý Portugal.