Vytisknout

ZAJEČÍ HŘBET A PEPŘOVO-BRUSINKOVOU OMÁČKOU

  • zaječí hřbet
  • 2 lžíce sádla na smažení
  • 2 cibule, drobně nakrájet
  • 5 stroužků česneku, drobně nakrájet
  • 2 dcl dezertního červeného vína
  • 1 lžíci nakládaného zeleného pepře
  • 1 lžíce brusinek
  • 2 jablka, oloupat, odstranit jádřince, přepůlit, nakrájet na plátky
  • 0,5 dcl calvadosu
  • 1 lžíce másla
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička gustinu
  • 2 zrnka jalovce, rozmačkat
  • 4 zrnka pepře
  • 1 bobkový list
  • ½ lžičky tymiánu
  • pepř
  • sůl

Noky

  • 200 g polohrubé mouky,
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla do těsta
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíce másla na smažení noků

1. Hřbet vykostit, maso osolit, přelít rozpuštěným máslem a opepřit. Maso na 4 hodiny odležet.
2. V kastrolu rozpustit 1 lžíci sádla, osmažit cibuli, česnek, jalovec, bobkový list, pepř, tymián a také kosti.
3. Zalít částí vína, dusit 10 minut.
4. Omáčku scedit, přidat víno rozmíchaným gustinem.
5. Přidat zeleným pepř, jablka, calvados, promíchat.
6. V pánvi 1 lžíci sádla, vložit maso, osmažit, nakrájet na plátky.
 
Noky
1. Výše uvedené suroviny promíchat, udělat tuhé těsto.
2. Z těsta vyválet váleček, krájet noky, házet do vroucí osolené vody.
3. Vařit 2 - 3 minuty, propláchnout studenou vodou, dát na pánev s rozpáleným máslem. Krátce osmahnout.
Víno: Zweigeltrebe.