Vytisknout

GULÁŠ Z DIVOČÁKA

  • 6 kg kančí plec, nakrájet na kousky 50 g
  • 0,5 kg sádla
  • 0,8 kg cibule, jemně nakrájet
  • 120 g paprika mletá
  • 32 dkg protlaku
  • 80 g česneku, rozdrtit
  • 20 dkg citrónu, pořádně umýt, nakrájet na plátky
  • 8 g kmínu
  • 20 dkg hladké mouky
  • 4 g majoránky
  • 16 dkg soli
  • 3,2 l voda pitná
  • pepř
  • sůl

1. Na části sádla osmažit cibuli, přidat papriku, zpěnit, zalít trochou vody, přidat protlak, česnek, sůl, citrón, základ provařit.
2. Přidat maso, pomalu dusit doměkka (asi 2 hodiny), vyjmout.
3. Ze zbylého tuku a mouky udělat jíšku.
4. Do základu přidat jíšku, rozředit vodou, přidat majoránku, vařit 40 minut. Přecedit na maso. Krátce provařit.
Ochutit pepřem a solí.
Víno: Svatovavřinecké.