Vytisknout

PORTSKÉ ZVĚŘINOVÉ RAGÚ

  • 1kg srnčí kýty (hovězí zadní), nakrájet na kostky
  • 1/3 lahve portského (Porto Bohemica, Víno Šaler)
  • 2 cibule na plátky
  • 3 mrkve na kolečka
  • 4 stroužky česneku rozmačkat
  • 4 hřebíčky
  • 10 kuliček nového koření, rozmačkat
  • 2 bobkové listy, rozmačkat
  • svázanou zelenou petrželku
  • hrst tymiánu
  • kůra z ½ pomeranče
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • sůl

1. Maso opepřit, osolit, dát do hrnce, přidat zeleninu a koření, zalít vínem smíchaným s cukrem, aby maso bylo ponořeno,
    dát přes noc do ledničky.
2. Druhý den obsah hrnce osolit a pomalu dusit 2 hodiny až je maso měkké.