- 600 g krůtích prsou
- změklé máslo na potření masa
- sádlo na smažení
- 2 větší rajčata, nakrájet na plátky
- 200 g balkánského sýru, nakrájet na plátky
- bazalka
- šalvěj
- olivový olej
- pepř
- sůl
2. Maso opepřit, potřít máslem, posypat šalvějí, nechat 3 hodiny ležet.
3. Na pánvi rozpustit sádlo, maso osolit, osmažit na každé straně cca 5 minut. Pokud je maso vysoké, pak podélně rozříznout a na řezu smažit ještě cca 2 minuty.
4. Maso dát na talíř, přikrýt alobalem, nechat 10 minut, nakrájet na tenké plátky.
Prezentace: na talíř střídavě naskládat maso, balkánský sýr, rajčata, posypat bazalkou, přelít olivovým olejem.
Víno: pokud je použit balkánský sýr pak Sylvánské zelené, pozdní sběr; Müller Thurgau, pozdní sběr.
Víno: pokud je použit sýr Niva pak Muškát moravský; Irsai-Oliver.