Vytisknout

CELEROVÝ SALÁT S JABLKEM, KUŘECÍM MASEM NEBO RYBÍM FILÉ A OŘECHY

  • ½ celeru
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 jablka, oloupat, odstranit jadřince
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • ½ lžičky cukru
  • citrónová šťáva, podle chuti
  • pepř
  • sůl

Kuřecí prsa vlažit do vroucí osolené vody, pomalým varem uvařit do měkka, nechat vychladnout.
Celer nakrájet na nudličky, krátce vařit v osolené vodě, nechat vychladnout.
V misce smíchat majonézu, jogurt, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu.
Na nudličky nakrájet  kuře, jablko, dát do mísy.
Kuře a jablka zalít zálivkou, promíchat, dát vychladit.
Příloha: osmažené plátky bílého pečiva.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.; Rulandské šedé, pozdní sběr.