- ½ celeru
- 2 kuřecí prsa
- 2 jablka, oloupat, odstranit jadřince
- 2 lžíce majonézy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- ½ lžičky cukru
- citrónová šťáva, podle chuti
- pepř
- sůl
Kuřecí prsa vlažit do vroucí osolené vody, pomalým varem uvařit do měkka, nechat vychladnout.
Celer nakrájet na nudličky, krátce vařit v osolené vodě, nechat vychladnout.
V misce smíchat majonézu, jogurt, sůl, pepř, cukr, citrónovou šťávu.
Na nudličky nakrájet kuře, jablko, dát do mísy.
Kuře a jablka zalít zálivkou, promíchat, dát vychladit.
Příloha: osmažené plátky bílého pečiva.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.; Rulandské šedé, pozdní sběr.