Tento salát poprvé připravil v roce 1860 Lucien Olivier, šéf restaurace L´Ermitage v Moskvě.
- 0,5 kg vařeného kuřecího masa bez kůže, nakrájet na kostičky
- 1 plechovka sladkého hrášku
- 4 střední brambory, uvařit ve slupce, oloupat, nakrájet na kostičky
- 3 střední mrkve, uvařit, nakrájet na kostičky
- 6 vajec, uvařit natvrdo, nakrájet na kostičky
- 1 svazek jarní cibulky, drobně nakrájet
- 1 svazek čerstvého kopru, drobně nakrájet
- 5 sladkokyselých okurek, drobně nakrájet (v původním receptu jsou okurky naložené jen v soli)
- majonéza, podle chuti, je vhodné majonézu zředit bílým jogurtem 1:2
- pepř
- sůl
Všechno smíchat.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.