Vytisknout

SALÁT OLIVIER

Tento salát poprvé připravil v roce 1860 Lucien Olivier, šéf restaurace L´Ermitage v Moskvě.

  • 0,5 kg vařeného kuřecího masa bez kůže, nakrájet na kostičky
  • 1 plechovka  sladkého hrášku
  • 4 střední  brambory, uvařit ve slupce, oloupat, nakrájet na kostičky
  • 3 střední mrkve, uvařit, nakrájet na kostičky
  • 6 vajec, uvařit natvrdo, nakrájet na kostičky
  • 1 svazek jarní cibulky, drobně nakrájet
  • 1 svazek čerstvého kopru, drobně nakrájet
  • 5 sladkokyselých okurek, drobně nakrájet (v původním receptu jsou okurky naložené jen v soli)
  • majonéza, podle chuti, je vhodné majonézu zředit bílým jogurtem 1:2
  • pepř
  • sůl

Všechno smíchat.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.