Vytisknout

CÉSAR SALÁT blízký původnímu

  • ¼ hlávky ledového salátu, roztrhat
  • parmazánu, hrubě nastrouhat
  • ½ bagety, nakrájet na kostičky
  • hrubě mletý černý pepř
  • sůl

Zálivka

  • žloutek
  • olivový olej
  • 2 sardelky (ančovičky), drobně nakrájet
  • 1 česnek, rozdrtit
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce mléka
  • mletý pepř z mlýnku

1. Do žloutku za stálého šlehání přilévat olivový olej, až vznikne majonéza.
2. Vmíchat sardelky, česnek, mléko, hořčici, pepř. Dobře promíchat.
3. Na pánvi na 1 lžíci olivového oleje osmažit bagetu.
4. Na mísu vložit salát, posypat opečenou bagetou, zalít dresinkem.
Víno: Müller Thurgau, pozdní sběr.