Zálivka
- 6 stroužků česneku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 20 g parmezánu, nakrájet na kostičky
- 1 žloutek
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 5 ančoviček
- 1 lžička worcesterské omáčky
- olivový olej
1. V mixeru promíchat česnek, parmezán, žloutek, pepř.
2. Přidat zbytek, mimo olivový olej, promíchat.
3. Vyndat z mixeru, vmíchat olivový olej dle chuti
Krutony
- 3 hrnky kostiček z bílého pečiva
- 3 stroužky česneku, rozdrtit
- 1 lžička směsi bazalky, oregana, tymiánu
- olivový olej
1. Smíchat česnek, bazalku, oregano, olivový olej. Nechat ½ hodiny louhovat.
2. Přecedit olej na kostičky, smažit.
Salát
- římský salát
- ½ hrnku parmezánu
Salát roztrhat, vložit do mísy, přelít zálivkou, přidat krutony.