
Lehký oběd, který v letním dnu připomene dovolenou u Jadranu nebo u Středozemního moře. Vzpomínky pomůže dokreslit správně vychlazené Rulandské bílé, kabinet.
K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat:
- 1 treska, osolit, opepřit, polít citrónem, naplnit petrželí
- 4 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
- zelená petržel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- kůra z poloviny citrónu, nastrouhat
- šťáva z poloviny citrónu
- 2 bobkové listy
- 6 třešňových rajčat, rozpůlit
- 2 cibule, nakrájet na osminky
- pepř
- sůl
- alobal
1. Dno pekáče potřít máslem, posypat solí, pepřem, přidat cibuli, bobkový list, citrónovou kůru, rajčata, přidat rybu. 2. Dát do předehřáté trouby, při 180°C péct 10 minut. Vno: Rulandské bílé, kabinet.
|