Vytisknout

TRESKA S ČESNEKEM

Image
















 

 

Lehký oběd, který v letním dnu připomene dovolenou u Jadranu nebo u Středozemního moře. Vzpomínky pomůže dokreslit správně vychlazené Rulandské bílé, kabinet.

K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat:

  • 1 treska, osolit, opepřit, polít citrónem, naplnit petrželí
  • 4 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
  • zelená petržel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • kůra z poloviny citrónu, nastrouhat
  • šťáva z poloviny citrónu
  • 2 bobkové listy
  • 6 třešňových rajčat, rozpůlit
  • 2 cibule, nakrájet na osminky
  • pepř
  • sůl
  • alobal

1. Dno pekáče potřít máslem, posypat solí, pepřem, přidat cibuli, bobkový list, citrónovou kůru, rajčata, přidat rybu. 
2. Dát do předehřáté trouby, při 180°C péct 10 minut.
Vno: Rulandské bílé, kabinet.