Vytisknout

SÝROVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

  • 250 g eidamu, nakrájet na kostičky
  • 2 sterilované okurky, drobně nakrájet
  • 200 g sterilovaných fazolek, nakrájet
  • 1 kapie, nakrájet
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na kostičky
  • 1 konzerva tuňáka

Zálivka

  • 50 g majonézy
  • 50 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • ½ cibule, drobně nakrájet, propláchnout studenou vodou
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce krájené pažitky na ozdobu

1. Udělat zálivku.
2. Promíchat položky na salát, zalít zálivkou.
3. Salát promíchat, posypat pažitkou.
Víno: Svatovavřinecké.