Vytisknout

OMÁČKA MADEIRA

  • 4 dcl španělské omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 250 g žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 5 zrnek celého pepře
  • 1 drobně krájená cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnka nového koření
  • ¼ lžičky tymiánu
  • 1 dcl červeného vína (Modrý Portugal)
  • 2 dcl víno Madeira
  • pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, smažit 2 minuty.
2. Přidat houby, dusit 5 minut, vyndat houby, položit na talíř.
3. Do kastrolu přidat tymián, bobkový list, pepř, promíchat.
4. Přidat červené víno, zredukovat na 1/3.
5. Přidat Madeiru, přivést k varu, vmíchat španělskou omáčku, houby, provařit.
6. Dochutit pepřem a solí.
K pečenému masu.