- 4 dcl španělské omáčky
- 1 lžíce másla
- 250 g žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 5 zrnek celého pepře
- 1 drobně krájená cibule
- 1 bobkový list
- 2 zrnka nového koření
- ¼ lžičky tymiánu
- 1 dcl červeného vína (Modrý Portugal)
- 2 dcl víno Madeira
- pepř
- sůl
1. V kastrolu rozpustit máslo, přidat cibuli, smažit 2 minuty.
2. Přidat houby, dusit 5 minut, vyndat houby, položit na talíř.
3. Do kastrolu přidat tymián, bobkový list, pepř, promíchat.
4. Přidat červené víno, zredukovat na 1/3.
5. Přidat Madeiru, přivést k varu, vmíchat španělskou omáčku, houby, provařit.
6. Dochutit pepřem a solí.
K pečenému masu.