Vytisknout

OMÁČKA PICCADILLY

  • 4 dcl demiglace
  • sardelové máslo (1 lžička másla + 1 lžička sardelové pasty)
  • 1 lžička anglická hořčice
  • pepř
  • sůl

Do prohřáté omáčky demiglace vmíchat sardelové máslo, anglickou hořčici, provařit 5 minut, dochutit pepřem a solí.

Demi glacé [demiglas]

  • 1 kg telecí kosti, nadrobno nasekat
  • 1 kg hovězí kosti, nadrobno nasekat
  • 1 kg telecí nožičky, nadrobno nasekat
  • 0,5 masové odřezky, nadrobno nasekat
  • 100 g sádla
  • 120 g kořenová zelenina, nakrájet
  • 60 g cibule, nakrájet
  • 3 l telecího vývaru
  • 6 zrnek pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • ½ lžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl

1. Kosti, masové odřezky osmahnout v kastrole dohněda na tuku, přidat zeleninu, cibuli a koření.
2. Dusit, až se na dně usadí hnědá vydušenina, zalít vývarem a vařit pomalým varem 6 hodin.
3. Druhý den odstranit tuk a vařit až 6 hodin do zhoustnutí.
4. Přecedit hustým cedníkem a nechat vychladnout.