- 4 dcl bešamelové omáčky
- 2 kyselé okurky, oloupat, nakrájet na kostičky
- ½ l smetany
- 1 lžička cukru
- ½ lžičky drobně krájeného kopru
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
1. Do hotové bešamelové omáčky vmíchat okurky, cukr, citrónovou šťávu, provařit
2. Přidat smetanu, promíchat, dochutit pepřem a solí.
Bešamelová omáčka
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 6 dcl mléka
- na špičku nože muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 45 minut, podle potřeby přidávat
mléko.