- 4 dcl bešamelové omáčky
- 1 dcl bílého vína (Pálava)
- 20 g mandlí, nakrájet na nudličky
- 20 g rozinek
- 10 g cukru
- 1 lžíce rybízové marmelády
- citrónová kůra
- sůl
Do připravené bešamelové omáčky přidat víno, mandle, marmeládu, cukr, vařit 10 minut, dochutit solí.
K vepřovému a hovězímu masu.
Bešamelová omáčka
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 6 dcl mléka
- na špičku nože muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 45 minut, podle potřeby přidávat
mléko.