- rybí ořez
- ½ lžíce másla
- 1 lžička másla
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 dcl bílého vína
- 3 dcl drůbežího vývar
- ½ cibule, drobně nakrájet
- 5 cm pórku, drobně nakrájet
- ½ rajčete, hrubě nakrájet
- ¼ lžičky sušeného estragonu
- ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
- bílý pepř
- sůl
1. V kastrolu rozpustit ½ lžíce másla, přidat rybí ořez, krátce osmažit, míchat.
2. Přidat cibuli, pórek, promíchat, přidat rajče.
3. Přidat, estragon, rozmarýn, bílé víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat vývar, osolit, opepřit, zakrýt pokličkou, zredukovat na 2/3.
5. Scedit do nádoby na omáčku (omáčník, miska), přidat smetanu, 1 lžičku másla, míchat, až se máslo rozpustí .
Dochutit pepřem a solí.