Vytisknout

RAKOVNICKÁ OMÁČKA NA OMELETY

  • rybí ořez
  • ½  lžíce másla
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 dcl bílého vína
  • 3 dcl drůbežího vývar
  • ½ cibule, drobně nakrájet
  • 5 cm pórku, drobně nakrájet
  • ½ rajčete, hrubě nakrájet
  • ¼ lžičky sušeného estragonu
  • ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
  • bílý pepř
  • sůl

1. V kastrolu rozpustit ½ lžíce másla, přidat rybí ořez, krátce osmažit, míchat.
2. Přidat cibuli, pórek, promíchat, přidat rajče.
3. Přidat, estragon, rozmarýn, bílé víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat vývar, osolit, opepřit, zakrýt pokličkou, zredukovat na 2/3.
5. Scedit do nádoby na omáčku (omáčník, miska), přidat smetanu, 1 lžičku másla, míchat, až se máslo rozpustí .
    Dochutit pepřem a solí.