Vytisknout

OMÁČKA CHAMBERLAIN

  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 4 stroužky česnek, rozmačkat
  • 2 lžíce medu
  • 0,5 dcl jablečného džusu
  • 0,5 dcl balzamikového octa (nebo citrónové šťávy)
  • 0,5 dcl sojové omáčky
  • 0,5 dcl grapefruitové šťávy
  • 2 dcl masového vývaru
  • 0,5 dcl hrnku worcesterské omáčky
  • 5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet 
  • 2 lžíce rozinek
  • 4 zrnka pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ lžičky soli

1. V kastrolu rozehřát máslo, přidat cibuli 2 minuty smažit, přidat med, promíchat.
2. Přidat zbytek surovin, pomalu dusit 30 minut, občas míchat, vychladit.
Podávat k pečenému a vařenému masu.