- 4 dcl holandské omáčky
- 1 lžíce másla
- 125 g žampiónů
- 1 lžíce drobně krájené zelené petržele
- pepř
- sůl
1. Na pánvi rozpustit máslo, dusit žampióny, přidat zelenou petržel.
2. Žampióny vmíchat do holandské omáčky.
Bešamelová omáčka
- 25 g másla
- 25 g hladké mouky
- 6 dcl mléka
- na špičku nože muškátový oříšek
- 4 hřebíčky
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 1 hodinu, podle potřeby přidávat
mléko.