Vytisknout

OMÁČKA LOMBARD

  • 4 dcl holandské omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 125 g žampiónů
  • 1 lžíce drobně krájené zelené petržele
  • pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozpustit máslo, dusit žampióny, přidat zelenou petržel.
2. Žampióny vmíchat do holandské omáčky.

Bešamelová omáčka

  • 25 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 6 dcl mléka
  • na špičku nože muškátový oříšek
  • 4 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • pepř
  • sůl

1. Do kastrolu vlít mléko, přidat hřebíčky, bobkový list, muškátový oříšek, přivést k varu, sundat z ohně a nechat 15 minut
    stát, pak přecedit.
2. Opražit mouku, přidat máslo a udělat jíšku, ředit teplým převařeným mlékem, vařit 1 hodinu, podle potřeby přidávat
    mléko.