- 0,5 l hovězího vývaru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 10 dkg špeku, drobně nakrájet
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 dcl červeného vína (Modrý Portugal, Vavřinecké)
- 1 bobkový list
- ¼ lžičky tymiánu
- 1 lžíce drobně krájené čerstvé zelené petržele, nebo lžička sušené
- pepř
- sůl
1. V kastrole rozpustit máslo, přidat špek, cibuli, smažit, až začne cibule mírně hnědnout.
2. Cibuli a špek vyndat do misky.
3. Do výpeku přidat mouku, smažit 1 minutu, míchat.
4. Zředit vínem, promíchat, přidat vývar, vrátit cibuli, špek, vařit 45 minut. Případně zředit dalším vývarem na požadovanou
hustotu. Přecedit, dochutit pepřem a solí.